Υγεία και Διατροφή
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είχαν πάντα σπουδαίο ρόλο στη διατροφή μας.
Είναι ίσως η καλύτερη πηγή ζωικών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας.
Το ασβέστιο που περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα προφυλάσσει και δυναμώνει τα οστά του σώματος μας για αυτό και προτιμάται από το σύνολο των αθλητών.
- Απολύτως απαραίτητο στην βρεφική και παιδική ηλικία για την σωστή ανάπτυξη του σώματος και την αποφυγή σκελετικών δυσμορφιών.
- Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν και τις αντιγηραντικές του ιδιότητες.
- Το γιαούρτι ειδικότερα, ένα προιον που παράγεται από τη ζύμωση του γάλακτος, έχει υψηλότερο αριθμό πρωτεϊνών ακόμα και από το γάλα.
- Είναι εύπεπτο και διευκολύνει τη σωστή λειτουργία του εντέρου.
- Προστατεύει το ίδιο το έντερο από παθογόνα βακτήρια και για αυτό συνιστάται η κατανάλωσή του σε ασθενείς που παίρνουν αντιβίωση.
- Η βιταμίνη Α που περιέχεται στο γιαούρτι έχει αναπλαστικές και ανανεωτικές ιδιότητες κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά όσοι έχουν πάθει
εγκαύματα. - Καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς στο δέρμα και προτιμάται σε διάφορες μάσκες ομορφιάς από τις γυναίκες.
- Μειώνει την χοληστερίνη του αίματος λόγω των συστατικών του.
- Πολύτιμη είναι η βοήθειά του σε άτομα με δυσκοιλιότητα.